Artikel

Lagi, lagi denggi. Apa kita boleh lakukan?

Jumlah kes demam denggi pada Minggu Epidemiologi (ME) ke-2 tahun dari 8 hingga 14 Januari meningkat 13.6 peratus iaitu 2,520 kes berbanding 2,219 kes pada minggu sebelumnya.

Baca Lagi →

Murid Tahun Tiga saman guru KAFA, YIT RM410,000

Seorang murid Tahun Tiga memfailkan saman terhadap seorang guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA) kerana melakukan perbuatan cuai hingga menyebabkan tulang tibia atau fibulanya patah, pada 6 Julai lalu.

Baca Lagi →

Piala AFF: Impian Harimau Malaya Ke Final Tidak Kesampaian

Impian Harimau Malaya untuk mara ke perlawanan akhir Piala Persekutuan Bola Sepak Asean (AFF) 2022 tidak kesampaian apabila tewas 0-3 ditangan juara bertahan, pasukan Thailand pada perlawanan separuh akhir kedua di Stadium Thammasat, Bangkok, pada Selasa malam (10 Jan).

Baca Lagi →

“Tindakan awak sekarang sebagai lelaki pengecut” – Puteri Sarah

Syamsul Yusof yang akhirnya mengaku beliau telah berkahwin dengan Ira Kazar telah mendapat perhatian ramai dan isteri pertama Syamsul, Puteri Sarah Liyana turut telah mengeluarkan kenyataan tentang perkahwinan tersebut. Isteri pertama Shamsul Yusof menyifatkan pelakon dan pengarah terkenal itu telah memutar belit fakta.

Baca Lagi →

Mana Yang Anda Pilih, Ambil Dos Penggalak Atau Tunggu Vaksin Bivalen?

Varian BA.5.2 dan BF.7 COVID-19 yang sedang menular di China, dikesan sudah berada di Malaysia dengan 4,148 kes dijangkiti BA.5.2 dan tiga kes BF.7 setakat 31 Disember lalu.

Baca Lagi →

Harimau Malaya Baham Singapura, Layak Ke Separuh Akhir Bertemu ‘Raja Futsal ASEAN’

Harimau Malaya mengotakan janji untuk mara ke separuh akhir selepas menewaskan Singapura 4-1 dalam aksi terakhir Kumpulan B Piala AFF 2022 di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada Selasa.

Baca Lagi →